Khamzat Chimaev har tre raka segrar i UFC. Foto: Bildbyrån

Sekundsnabb knock gav Chimaev segern

Uppdaterad
Publicerad

Khamzat Chimaev har tagit sin tredje raka UFC-seger.

Svensken vann efter att ha knockat Gerald Meerschaert efter bara 17 sekunder.

Nu drömmer han om en titelmatch.

– Ja, varför inte. Jag har tränat hårt för det här. Jag är redo, säger den nye svenske UFC-stjärnan.

Stockholmaren hade inför sin match mot Gerald Meerschaert i Las Vegas lovat att han skulle slå sig upp på UFC-tronen, och att han kan besegra ”vem som helst, när som helst, var som helst”.

Och tidigt på söndagsmorgonen höll han sitt ord. På bästa boxningsmanér drog han till med en rak höger som fick Meerschaert att gå ner för räkning. Sekunder senare bröt domaren matchen.

På 17 sekunder hade Chimaev vunnit.

Går från klarhet till klarhet

– Min tränare hade sagt att jag kanske kunde testa lite boxning i första ronden, för att se hur det skulle gå, säger Chimaev efter matchen.

Svensken, som går från klarhet till klarhet har nu tagit tre raka segrar i UFC. Inte nog med det, det är hans tredje seger på lika många försök. Ingen annan har tidigare lyckats vinna sina tre första matcher på så kort tid, 66 dagar.

De två första segrarna kom i UFC-galorna på ”Fight Island”-ön utanför Abu Dhabi i Förenade arabemiraten, där svenskens framfart väckte stor uppmärksamhet.

Nästa match inte bestämd

MMA-världen må vara imponerad, men mitt i allt håller Chimaev sig lugn, skrattar och vill mest av allt upp i oktagonen igen, säger han på presskonferensen i Las Vegas.

Nästa match är inte spikad, men oavsett motståndare är han beredd, och ser fram emot en hägrande titelmatch någon gång i framtiden.

– Ja, varför inte. Jag har tränat hårt för det här. Jag är redo, säger den nye svenske UFC-stjärnan.

ARKIV: Nytt UFC-rekord när Khamzat Chimaev vann igen (26 juli 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.