Foto: Bildbyrån/TT Nyhetsbyrån.

The Mauler: ”Tappat respekten för McGregor”

Uppdaterad
Publicerad

Alexander ”The Mauler” Gustafsson är upprörd efter Conor McGregors attack mot en buss i New York.

– Man undrar vad det är för fel på människan. Conor McGregor har ju gjort något fantastiskt, något som ingen har gjort, och att då bara kasta bort allt och bete sig på det här sättet är att förstöra för sporten och fansen, säger Gustafsson till SVT Sport.

Världens största MMA-stjärna, irländaren Conor McGregor, är illa ute efter att han ledde ett anfall mot en buss inför helgens stora gala UFC 223 i New York.

– Ur mitt perspektiv som fighter och kollega till honom så tappar jag fullständigt respekten för honom efter det här. Det finns gränser för vad man kan göra för att promota, skapa intresse och den gränsen känns det som han har passerat för länge sedan. Det finns inte ord för det han har gjort, säger Alexander ”The Mauler” Gustafsson till SVT Sport.

Anledningen till attacken ska ha varit att McGregor hyste agg mot rivalen Khabib Nurmagomedov som uppges ha omringat McGregors träningskamrat och vän Artem Lobov.

Lobov skulle ha tävlat på galan, men han har nu plockats bort. ”The Mauler” tycker nu att organisationen UFC bör agera efter McGregors handlingar.

– Han måste få känna på konsekvenserna, du kan inte bete dig på det här sättet. Han kommer dock säkert komma tillbaka, men han måste ju gottgöra det på något sätt, be om ursäkt eller ta sitt straff.

McGregor har anmält sig till polisen i New York och fångats på bild i dag när han leds ut i handfängsel från stationen. Han anklagas för överfall och skadegörelse. Vad det eventuellt blir för följder är oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.