”The Mauler” under sin senaste match, titelmatchen mot Jon Jones i december. Foto: TT Nyhetsbyrån

Tre raka knockouts – nu vill han möta ”The Mauler”

Uppdaterad
Publicerad

Glödhete Johnny Walker, 26, har vunnit tre matcher i UFC på knockout i första ronden – på mindre än ett halvår.

Nu vill han möta svenske stjärnan Alexander Gustafsson på galan i Globen den 1 juni, rapporterar ESPN.

På bara några månader har brasilianaren Johnny Walker slagit igenom på allvar i MMA-världen. Han debuterade i UFC i november förra året och har sedan dess vunnit tre matcher – alla på knockout i första ronden.

Helgens match mot Misha Cirkunov varade bara i 36 sekunder innan domaren bröt efter att Walker träffat med ett hoppknä. Efteråt har brassen tagit sig in på världsrankingen som nummer 15 bland utmanarna till mästaren Jon Jones. Alexander ”The Mauler” Gustafsson är rankad tvåa.

– Jag är ändå besviken med insatsen eftersom det gick så fort. Jag vill testa mig själv mer och se hur jag presterar längre in i matcherna. Det måste jag göra om jag ska bli redo för en titelmatch en dag, säger Walker till ESPN.

Ansedde MMA-journalisten Ariel Helwani rapporterar nu att siktet är inställt på en match mot Alexander Gustafsson på galan i Globen den 1 juni. I nuläget har inga matcher på galan presenterats.

Walker har ett matchfacit på 17–3 och har vunnit sju av sina åtta senaste matcher på knockout. ”The Mauler” har ett facit på 18–5 och har inte gått någon match sedan han föll i den stora titelmatchen mot Jon Jones i slutet av förra året.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.