Ilir Latifi vann mot ukrainaren Oleksij Olejnik. Foto: Twitter @UFC

UFC-svensken vann i Las Vegas – kan ha varit sista matchen

Uppdaterad
Publicerad

Svenske Ilir Latifi, 39, besegrade ukrainaren Oleksij Olejnik under en UFC-gala i Las Vegas natten till söndag. Det kan ha varit svenskens sista match i organisationen.

– Jag vet inte vad som kommer att hända efter detta, säger Latifi.

Matchen mot Oleksij Olejnik var Ilir Latifis första på över ett år. Då tog han sin andra raka seger. Den kom efter tre ronder via domslut och nu har skåningen nio segrar och sex förluster i UFC.

Men det här kan också ha varit Latifis sista match på den nivån.

– Det här var min sista match på mitt kontrakt. Jag ska fylla fyrtio. Jag vet inte vad som kommer hända efter detta. Jag vill säga tack till UFC. Det har varit en fantastisk resa med några grymma matcher och många upp-och-nedgångar. Det finns ett slut på varje historia. Vi får se vad som händer efter detta, säger han.

I intervjun efter matchen avslöjade Latifi också att han var nära att ställa in med kort varsel.

– Mitt ben är svullet. Jag berättade inte ens för mina tränare. Jag fick en stafylokockinfektion för två dagar sedan. Som ni kan se här så är mitt ben helt svullet, säger han.

MER MMA: Här blir Khamzat Chimaev utbuad av fansen (10/9)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.