Succémannen Isak Gifting hade en tuff dag i Italien. Foto: Privat

Gifting kraschade i VM: ”Slog i huvudet rejält”

Uppdaterad
Publicerad

Stjärnskottet Isak Gifting kraschade hårt i MX2-klassen i VM-deltävlingen i motocross i Trentino. Trots en tung dag i Italien blev det ändå nya VM-poäng för den svenske uppstickaren.

– Det var tufft i dag. En jäkla krasch dessutom, säger Gifting till SVT Sport.

Det var i dagens avslutande heat som allt blev fel för Isak Gifting. Efter en bra start krokade svensken ihop med danske stjärnföraren Thomas Kjer Olsen tidigt i heatet.

– Jag flög över ett staket och landade utanför banan. Det var en jäkla krasch, berättar Gifting som lyckades köra upp sig från 28:e till 18:e plats i mål.

– Jag slog i huvudet rejält, men nu när jag sitter på min trampcykel känns det okej.

I första heatet gjorde 19-åringen också en fin start men tvingades börja om från kön efter två incidenter. Även här slutade Gifting på 18:e plats.

– Typiskt när jag gör mitt bästa kval hittills och två fina starter. Nu får jag ladda om till helgens avslutning.

Alvin Östlund blev totaltia i tävlingen och visade att det finns kapacitet för mera. Som bäst nådde Östlund en niondeplats på den tuffa jordbanan.

Fransmannen Tom Vialle säkrade sin första VM-titel i MX2-klassen. Även i MX1 blev en världsmästare korad när slovenen Tim Gajser körde hem sin fjärde titel i huvudklassen.

ARKIV: Isak Gifting närmar sig VM-toppen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.