DIREKT: Se kampen om VM-silvret i rallycross

Uppdaterad
Publicerad

Redan för två månader sedan säkrade Johan Kristoffersson sin andra raka världsmästartitel i rallycross. Nu återstår att se vem som tar hem silvret. Blir det Mattias Ekström, Andreas Bakkerud, Petter Solberg eller kanske Sebastien Loeb?

VM-serien i rallycross avslutas i Sydafrika i dag. SVT sänder upplösningen med start klockan 13.

Ekström blev världsmästare 2016. I Sydafrika i fjol slogs han också för silver – och säkrade det. Blir det repris i år och en ny svensk dubbel?

Loeb outsider

Ekström ligger tvåa totalt inför Sydafrika med 228 poäng, fyra poäng före stallkamraten Andreas Bakkerud med 224. Petter Solberg skuggar med 221. En outsider i sammanhanget är Sebastien Loeb, som ligger 23 poäng efter Ekström och får svårt att utmana på allvar.

– Vi ska göra allt för att avsluta säsongen i Sydafrika med en seger och en andraplats i totalen, säger Mattias Ekström till internationella motorsportförbundet.

– Bakkerud är stark men man ska aldrig räkna bort Ekström. Jag tror inte vi sett det bästa av Mattias den här helgen, säger Kruse inför upplösningen.

Kristoffersson vann kvalet

Johan Kristoffersson har vunnit tio av de elva inledande VM-deltävlingarna och har även tagit hem kvalet i avslutningen i Sydafrika.

Detta trots att han var sist efter det inledande kvalet Q1 efter drivaxelbrott. Tre raka segrar förde upp honom i topp, på samma poäng som Sébastien Loeb.

– Hur är det möjligt, egentligen. Han är otrolig, säger SVT-experten Jonas Kruse.

I RX2 har Oliver Eriksson en jättechans att bli mästare.

SVT sänder från Kapstaden med start 13.00 i SVT2 – se programmet i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.