18-årige Alvin Östlund övertygar i motocross-VM. En sjunde- respektive elfteplats i den andra VM-deltävlingen i Thailand. Foto: SVT

Nya poäng för Alvin Östlund i motocross-VM

Uppdaterad
Publicerad

Alvin Östlund framgångssaga i motocross-VM fortsätter. I säsongens andra deltävling i Thailand i helgen slutade

18-åringen från Hälsingland på åttonde plats i MX2-klassen och tog 24 nya VM-poäng och ligger nu totalt elva.

I den 35-gradiga värmen i Thailand visade Alvin Östlund att förra helgens fina framgång i den första VM-deltävlingen i Qatar inte var en tillfällighet.

Totalt 37 VM-poäng

I den första finalen hade svensken sjundeplatsen inom räckhåll, men på slutvarvet släppte framhjulet i en kurva och det blev en elfteplats. I den andra finalen säkrade Alvin Östlund sin bästa placering i VM-sammanhang när han körde in som sjua. 18-åringen från Segersta lämnar därmed Thailands VM-deltävling som åtta med 24 nya inkörda VM-poäng. Östlund ligger därmed på en elfteplats totalt i mästerskapet med 37 VM-poäng.

Valde motor före längdskidor

Alvin Östlund kunde lika gärna blivit längdåkare. Med två världsmästare som föräldrar i Marie-Helen ”Billan” och Erik Östlund låg längdskidor nära till hands. Men sonen hittade sin egen sport – motocross och har redan EM-silver och JVM-brons i 125-klassen på meritlistan. I VM-premiären i Qatar förra helgen blev Alvin Östlund 12:a respektive 17:e i heaten och tog sina första VM-poäng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.