Anders Eriksson på hojen. I augusti gör han comeback. Foto: TT Bild

Endurolegendaren gör comeback i EM: ”Kunde inte hålla mig borta”

Publicerad

Den sjufaldiga VM-guldmedaljören i Enduro, Anders Eriksson gör smygcomeback. När EM kommer till Skövde ställer 45-åringen för första gången upp i veteranklassen.
”Jag vill ge någonting tillbaka till fansen”, säger Anders Eriksson till SVT Sport.

Endurolegendaren Anders Eriksson gör comeback. När han såg att EM avgörs i Skövde i augusti kunde 45-åringen inte hålla sig borta. Han kommer att ställa upp i veteranklassen för första gången.

– Det blir en kul grej. 1992 körde jag min första internationella säsong och då var avslutningen i Skövde. Det slutade med JVM-silver och när jag såg att just Skövde skulle arrangera kunde jag inte hålla mig borta, säger Anders Eriksson.

Hur är formen – åker du mycket nu?

– Nja, jag sitter mycket på motorcykeln, men jag är på semester i Kroatien nu så förberedelserna kunde varit bättre. Jag åker mest dit för att ha roligt och ge något tillbaka till fansen och sporten, säger den sjufaldiga VM-guldmedaljören.

En gång elitförare – alltid elitförare

Jaga tider är därför inte prio för den före detta stjärnan. Men nog kan tävlingsdjävulen i honom ändå kicka igång.

– Jag hoppas inte att jag börjar jaga de där tiderna nu när jag inte är där längre. Nej, jag hoppas bara på en riktigt rolig helg.

– EM är tillbaka i gammal form nu också och det har slagit väl – det blir kul att följa.

Hur är Kroatien då?

– Fantastiskt, ett riktigt smultronställe. Jag kör mountainbike på morgonen och sen är det sol och bad på dagen.

– Det var också ett rejält firande här efter fotbolls-VM (där Krotien blev tvåa), säkert 500 000-600 000 personer i Zagreb – verkligen kul.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer