Ole-Christian Veiby stängs av i sex månader. Foto: TT.

Bröt mot covidregler – stängs av i ett halvår

Uppdaterad
Publicerad

Ole-Christian Veiby är avstängd från VM-rally serien i sex månader.

Den norske WRC2-föraren, som är teamkollega med Oliver Solberg i Hyundai,  testades positivt för covid-19 inför Rally Portugal.

– Jag är chockad över beskedet från FIA, säger Veiby i ett pressmeddelande.

Veiby ska ha  brutit mot karantänsreglerna och straffas nu hårt.Idag kom domen från det internationella bilsportförbundet FIA.

Efter det positiva testet skulle Veiby sitta isolerad tio dagar på hotellrummet i Portugal i tio dagar.  Men enligt FIA hade norrmannen lämnat hotellet och åkt till Spanien 20 maj.

Dessutom ska Veiby inför rallyt haft nära kontakt med en smittad person, men inte rapporterat detta, enligt domen.

Avstängningen gäller till den 22 november. FIA ser händelsen som ”allvarligt regelbrott”.För 24-åringen innebär domslutet att han missar resten av årets VM-säsong. Domen kommer att överklagas av Veiby.

Veibys svenske kartläsare Jonas Andersson testades negativt men stängs av i tre månader för att ha brutit självisoleringen, enligt FIA.

MER MOTORSPORT: Elfyn Evans vann Portugals VM-deltävling (23 maj 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.