Världsmästaren Johan Kristoffersson tror rallycrossen går en oviss framtid till mötes Foto: Bildbyrån.

”Det är ett stort tapp för hela rallycross-cirkusen”

Uppdaterad
Publicerad

För några dagar sedan släpptes årets bomb. Peugeot lämnar rallycross-VM efter den pågående säsongen.

– Vi får se vad som händer med rallycrossen nu, men det är klart att det är ett stort tapp för hela rallycrosscirkusen, säger den svenska världsmästaren till SVT Sport.

Det blir inga fler Peugeotbilar i rallycross-VM efter årets säsong. Den nyheten slog hårt mot motorsportsvärlden för några dagar sedan.

Johan Kristoffersson, rallycrossvärldens absoluta suverän, kommenterar det oväntade beslutet.

– Det är lite tråkigt men vi får se vad som händer framöver, säger den regerande världsmästaren till SVT Sport.

Peugeots inträde in i sporten hade varit en välkommet sådant.

– Vi hade behövt dem i mästerskapet. De har varit otroligt starka på slutet men inte fått till det med alla detaljer som krävs för en seger. Men de hade allt material de behövde, så det var lite synd.

Anledningen till Peugeots avhopp från mästerskapet uppges vara att VM-seriens elektrifiering av bilar har blivit senarelagd. Sporten kan gå en tuff tid till mötes.

– Vi får se vad som händer med rallycrossen nu, men det är klart att det är ett stort tapp för hela rallycrosscirkusen, säger Kristoffersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.