Foto: Bildbyrån

”Det är någonting man aldrig skulle glömma”

Uppdaterad
Publicerad

Mattias Ekström gör en dubbel i Hockenheim i helgen: svensken kör både rallycross och DTM. Och chansen finns att han vinner båda, menar SVT Sports motorexpert Jonas Kruse. ”Det vore naturligtvis ett drömscenario”, säger han.

Ekström får en stressig helg, när både rallycross, som SVT sänder direkt, och DTM går samtidigt.

– Den här helgen tror jag att han kan ha lite nytta av det. det är lite hemmaplan för honom, det är mycket publik som kommer att heja på honom. Han har velat det här länge, och just den här hegen tror jag att det kan gå bra. Sett över hela säsongen tror jag däremot att det kan vara en nackdel att göra båda, säger Kruse.

”Inte omöjligt”

Och svensken är både snabb och allsidig.

– Han är en segeraspirant, säger Kruse.

Och det är han även i DTM. Det skulle kunna bli en dubbel.

– Det vore naturligtvis ett drömscenario. Det är inte omöjligt att han gör det. Det är någonting som man aldrig skulle glömma, säger Kruse.

Solberg favorit

Det finns fler svenska hopp i rallycrossen i Hockenheim. Johan Kristoffersson imponerade i den inledande deltävlingen i Portugal, och Timmy Hansen har inlett fint tillsammans med nye teamkamraten Sébasten Loeb.

Normannen Petter Solberg vann på Hockenheim förra året, och är en annan av favoriterna även i år.

Sändningstider

Söndag 8 maj

10.00: Rallycross-VM från Hockenheim SVT1

Kommentator: Johan Ejeborg.

Expert: Jonas Kruse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.