Fredrik Lindgrenb tappade på täten i GP-serien i speedway. Foto: TT Bild

Diskning blev Lindgrens fall – Woffinden drar ifrån

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en tung kväll för Fredrik Lindgren i danska Horsens.

En diskning för att ha touchat starttejpen kostade en semifinalplats och en förmodad finalplats.

Britten Tai Woffidnen kunde nu utöka ledningen i den totala VM-ställningen.

Det var dramatik in i det sista när semifinalplatserna skulle utdelas. Efter att Fredrik Lindgren varit i starttejpen i en start och diskats under ett av de första heaten fanns faktiskt fortfarande chansen i grundomgångens sista heat.

Ryssen friades

Det stod mellan Lindgren och ryssen Artem Laguta. Starten gick, och ryssen touchade starttejpen. Skulle det bli frågan om diskning och en lätt väg till semifinalheat för Lindgren? Nej, inte alls. Trots att reprisbilderna tydligt visade att ryssen Laguta varit i starttejpen så friade domarna, och samtliga fyra förare kallades till återstart.

Fredrik Lindgren hade innespåret där huvuddelen av alla heatsegrar plockades från under kvällen, och Lindgren tog också starten. Laguta låg som en igel i ryggen på Lindgren, och för att Lindgren skulle ha en chans så var Laguta tvungen att sluta som bäst trea.

Missade final – med en poäng

Det gjorde ryssen till slut efter att ha blivit omkörd av britten Tai Woffinden. Tyvärr plockade Woffinden också Lindgren på sista varvet, och svensken missade semifinalen med en poäng.

Både Artem laguta och Tai Woffinden tog sig sedan till final, där Tai Woffinden vann finalen och drygade ut VM-ledningen med 10 poäng. Nu leder Woffinden med 49 poäng mot Lindgrens 39.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.