Timmy Hansen är tvåa i rallycross-VM inför avgörandet. Foto: Johan Ejeborg

Dubbla svenska VM-medaljer hägrar i Argentina

Uppdaterad
Publicerad

Det är upplagt för svensk medaljfest när rallycross-VM avgörs i Argentina till helgen.Timmy Hansen är tvåa i mästerskapet bakom regerande världsmästaren Petter Solberg. Johan Kristoffersson ligger trea inför avgörandet.

Hansens gulddröm lever vidare trots att han tappade dyrbara poäng i Italien senast. Teoretiskt kan Göteneföraren faktiskt bli världsmästare i Argentina. Det är 30 poäng kvar att köra om och Hansen har 26 poäng att ta in.

– Jag behöver ett perfekt race samtidigt som Petter missar semifinal. Då finns chansen, säger Timmy som laddar för säsongens fjärde fullträff.

Petter Solberg kommer till Argentina med fyra dagars körning i Race of Champions i bagaget.

– Jag har fullt fokus på att behålla titeln. Det gäller bara att undvika krascher och tekniskt strul. Jag tänker inte ta några risker, säger Petter till SVT.

”Ett perfekt avslut”

Johan Kristoffersson har visserligen en liten chans att nå silvret men allt talar för en tuff bronskamp med formstarke norrmannen Andreas Bakkerud som vann i Italien.

– Nyckeln till bronset är att vi snabbt hittar rätt inställningar på bilen. Jag kör för seger i Argentina. Det hade ju varit perfekt att avsluta säsongen som vi började den i Portugal.

Även lillebror Hansen

Sex svenskar kör säsongsfinalen. Förutom Hansen och Kristoffersson finns Mattias Ekström, Anton Marklund, Robin Larsson och så Timmys lillebror Kevin Hansen som får debutera i Supercar.

17-åringen vann Litesmästerskapet och förstapriset från grundaren av serien, stallägaren Andreas Eriksson, är en styrning i Argentina. Även tvåan Thomas Bryntesson, Norge, gör en intressant VM-debut i klassen.

VM-tabellen inför avgörandet

1. Petter Solberg, Norge, 279 poäng

2. Timmy Hansen, Sverige, 253

3. Johan Kristoffersson, Sverige, 228

4. Andreas Bakkerud, Norge, 215

5. Davy Jeanney, Frankrike, 189

6. Mattias Ekström, Sverige, 179

7. Reinis Nitiss, Lettland, 164

8. Toomas Heikkinen, Finland, 128

9. Robin Larsson, Sverige, 119

10.Timur Timerzyanov, Ryssland, 105

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.