Sebastian Vettel vs Lewis Hamiton. Foto: TT Nyhetsbyrån

Hamilton jagar femte segern i Kina

Uppdaterad
Publicerad

Britten Lewis Hamilton brukar köra bra i Kinas Grand Prix. Han har fyra segrar, två fler än någon annan förare. I F1-premiären startade han i pole position, men fick nöja sig med andra plats efter Sebastian Vettel. I Shanghai vill han gå hela vägen.

Sebastian Vettel snuvade Lewis Hamilton på segern i F1-premiären i Melbourne i Australien.

I Kinas GP i Shanghai kan det bli en ny tuff duell mellan de båda F1-giganterna om inte vädret ställer till det för Hamilton, som inte känner sig helt bekväm om banorna är för blöta till följd av det väntade regnet.

– Jag brukar tycka om att köra när det är vått, men jag har inte testat att köra på blöta banor med de här däcken än, så jag är lite orolig hur det det ska gå, säger Hamilton.

– Det kanske inte blir någon skillnad alls, men det vet jag inte innan.

Ericsson jagar revansch

Om britten skulle vinna helgens tävling tangerar han sitt eget rekord i antal segrar i samma tävling. Han har tidigare vunnit fem gånger i Kanada, USA och Ungern. 

Vettel vill upprepa segern i Kina från 2009, då han startade i ”pole” och säkrade hans dåvarande stall Red Bulls första F1-seger någonsin. 

Marcus Ericsson hoppas förstås göra en bättre tävling i Kina, efter att ha tvingats bryta premiären i Melbourne.

Ställning F1-VM

1. Sebastian Vettel Tys/Ferrari 25 poäng

2. Lewis Hamilton Eng/Mercedes 18

3. Valtteri Bottas Fin/Mercedes 15

4. Kimi Räikkönen Fin/Ferrari 12

5. Max Verstappen Ned/Red Bull 10

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.