Flera benbrott för VM-tvåan Jason Doyle

Jason Doyle är skadad. VM-tvåan har brutit tre ben i foten vid tävlingar i polska ligan.
Foto: BildbyrånJason Doyle är skadad. VM-tvåan har brutit tre ben i foten vid tävlingar i polska ligan.

VM-tvåan i speedway Jason Doyle bröt tre ben i foten efter en krasch i den polska ligan. Han missar därmed veckans båda matcher för sitt svenska klubblag Rospiggarna - och helgens VM-tävling i danska Horsens är också i omedelbar fara.

Jason Doyle vann sin första VM-tävling i Prag senast, men frågan är när han kommer till start i VM-serien nästa gång. På söndagskvällen kraschade Doyle vid en ligatävling för sitt polska klubblag Torun. Efter en indcident med den polske föraren Adrian Miedzinski klämde Doyle sin ena fot och avbröt heatet med svåra smärtor.

– Jag har pratat med hans mekaniker, som har bekräftat att han har tre brutna ben i foten, som också är uppsvullen, säger Rospiggarnas lagledare Mikael Teurnberg till SVT Sport.

Det är inte första Doyle åkt på tuff skador. Vid fjolårets VM-tävling i just Torun skadade han sig så pass illa att han tvingades ställa in resten av säsongen.

– Han är en stålman, men jag vet faktiskt inte hur länge han blir borta den här gången, det är för tidigt att säga. Jag vet att han väntar på operation, säger Mikael Teurnberg.

Skadekris för Rospiggarna

Teurnsbergs mästarlag genomgår just nu en rejäl skadekris. Inför måndagens bortamatch mot Masarna och tisdagens hemmamatch mot Dackarna saknas även svenske stjärnan Andreas Jonsson och dansken NicklasPorsing.

– Det är det tuffaste jag varit med om som lagledare med så många bra förare borta. Det är tungt, men det är som det är, säger Mikael Teurnberg.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.