Max Verstappen tog årets andra GP-seger. Foto: TT

Verstappen vann Emilia-Romagnas GP

Max Verstappen vann Emilia-Romagnas Grand Prix.

Red Bull-förarens andra GP-seger i år.

Tyngre gick det för Mercedes Lewis Hamilton – som slutade på plats 13.

Max Verstappen tog årets andra GP-seger när han åkte hem Emilia-Romagnas Grand Prix.

Nederländaren stod för en stabil insats och för Red Bull blev det full pott, då stallkamraten Sergio Perez slutade tvåa – 17 sekunder bakom segraren.

– Som lag gjorde vi allting rätt, säger Verstappen i segerintervjun i Viaplay.

Lando Norris, McLaren, slutade trea.

I övrigt var det inte den mest lättkörda banan, då regnet fallit under uppladdningen. Något som Ferraris Carlos Sainz fick erfara då han åkte ur redan under det första varvet. Tufft för Sainz, som tvingats bryta två race i rad.

Tuff dag för Hamilton

Lewis Hamilton har haft en tung start på årets formel-1-säsong. På Imola-banan i Italien tvingades Mercedes-föraren släppa fram ledaren Max Verstappen, som varvade 37-åringen.

Charles Leclerc slutade sexa men leder fortsatt totalställningen med sina 86 poäng. I och med segern klättrade Verstappen till en andraplats, 59 poäng. Stallkamraten Perez är trea på 54 poäng.

Nästa tävling är den 8 maj, då F1-cirkusen drar över Atlanten och närmare bestämt Miami.