Fredrik Lindgren går en kamp mot klockan för att hinna bli frisk till VM-deltävlingen på lördag. Foto: TT.

Fredrik Lindgren får behandling på klinik i Spanien

Uppdaterad
Publicerad

Speedwayföraren Fredrik Lindgren befinner sig i Spanien för behandling efter gårdagens våldsamma krasch i den polska ligamatchen i Tarnow. Svensken, som är VM-tvåa i sammandraget, har dock förhoppningar om att kunna delta i helgens deltävling i polska Gorzow.

– Vår inställning är att detta inte ska bli en långvarig sjukskrivning, SMS:ar hans manager Carolina Jonasdotter till SVT Sport.

Jonasdotter pratade med Lindgren innan avfärden till Spanien, där hans fysioteam finns på plats. I stället för att stanna kvar i Polen där nästa deltävling avgörs till helgen åker han alltså Polen tur och retur den här veckan. 

– Han var vid gott mod i morse och rehaben kommer att påbörjas direkt, skriver Jonasdotter.

Lindgren kraschade våldsamt i dagens polska ligamatch för sitt Czestochowa borta mot Tarnow. Det var i femte heatet som VM-tvåan krokade ihop med två förare och blev liggande.

Den svenske VM-tvåan fördes i ambulans till sjukhus. Det är handen som är det stora problemet inför helgens tävling.

– Fredrik har fått kraftiga mjukdelsskador i höger hand och sytt ett jack i låret, säger Jonasdotter till SVT.

Fyra deltävlingar återstår

Under söndagskvällen blev Lindgren utskriven från sjukhuset. Under dagen flög han till Girona i Spanien för vidare rehabilitering.

– Det är fysioteamet som behandlade hans ryggskada i höstas. Vår ambition är att han kommer kunna köra helgens VM-deltävling i Gorzow.

Men det beror på om Fredrik svarar positivt på behandlingen av handskadan, fortsätter Jansdotter.

Lindgren ligger tvåa i VM-serien när fyra deltävlingar återstår.

Helt klart är att Fredrik missar tisdagens elitseriematch när hans Smederna möter Dackarna borta i den sista omgången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.