Fredrik Lindgren. Arkiv. Foto: TT Nyhetsbyrån

Lindgren vann dramatisk GP-final

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en rysare i den andra VM-deltävlingen i speedway i Tjeckien.

Den ende svensken, Fredrik Lindgren, tog sig till final och kunde även vinna efter att ha kört om polacken Patryk Dudek på målrakan.

– Jag är mycket glad, det var väldigt nära hela finalen, säger Lindgren till TV10.

Efter tredjeplatsen i den första deltävlingen i Warszawa kunde 33-åringen vinna dagens Grand Prix i Tjeckien – genom en riktig rysare.

Svensken har nu 32 poäng och ligger med det ett poäng före engelske Tai Woffinden, som tvingades avbryta lördagens final.

Inledde svagt

Lindgren inledde dock svagt och noterade tre andraplatser och en tredjeplats inför sitt sista heat.

Väl där körde han med kniven mot strupen för att nå semifinal – och det tycktes vara kvällens segerrecept. Lindgren vann sitt heat för att ta sig till semifinalen, och där skulle segrarna fortsätta.

– Det var en tuff kväll som blev bättre och bättre, säger Lindgren till TV10.

Gick om i sista sekund

I semifinalen ställdes Lindgren mot engelske Tai Woffinden, australiensiske Jason Doyle och danske Nicki Pedersen och kunde vinna säkert efter att Pedersen blivit diskvalificerad.

I finalen blev motståndet ryske Emil Sajfutdinov, polske Patryk Dudek och Woffinden. Efter att Woffinden tvingats avbryta såg Dudek länge ut att ta hem segern och ledde finalen fram till allra sista sekund. Först då kunde Lindgren köra förbi och ta en dramatisk tredje seger i GP-sammanhang.

– Jag pushade allt jag hade i fyra varv. Jag var nära Patryk flera gånger, men i sista sväng tänkte jag att ”jag går för det på utsidan”, och det fungerade. Jag är mycket glad, det var väldigt nära hela finalen, säger Lindgren i TV10.

VM-toppen efter två av tio VM-deltävlingar:

1) Fredrik Lindgren, Sverige, 32 poäng.

2) Tai Woffienden, Storbritannien, 31.

3) Patryk Dudek och Maciej Janowski, båda Polen, 24.

5) Emil Sajfutdinov, Ryssland, 23.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.