Lewis Hamilton tog sin 62:a F1-seger och har titeln i ett järngrepp. Foto: Bildbyrån

Hamilton tog 62:a segern

Uppdaterad
Publicerad

Lewis Hamilton stärkte sitt grepp om VM-titeln i formel 1 när han vann VM-deltävlingen i Austin, USA. Det står också klart att Mercedes tar hand om teammästerskapet.

– Det här är min favoritbana! Lewis Hamilton var strålande glad efter succén i Austin och det faktum att han nu är snubblande nära en fjärde VM-titel.

Ende utmanaren om VM-titeln, tysken Sebastian Vettel, slutade tvåa och det skiljer nu 66 poäng med tre tävlingar kvar där Vettel som mest kan ta 75 poäng.

Hamilton intervjuades på prispallen av Usain Bolt och tillsammans poserade dom med Bolts världsberömda segergest.

– Tre race kvar, tre segrar till att vinna, sa Hamilton som fick ta emot segerbucklan av förre presidenten Bill Clinton.

Bra race av Ericsson

Brittens seger bidrog också till att Mercedes tog hem märkesmästerskapet redan nu.

Marcus Ericsson gjorde ett riktigt bra race och hade fina varvtider trots en som vanligt sämre bil. Han var dock inte nära att ta någon poäng och fick dessutom ett tidstraff på fem sekunder sedan han kört ihop med dansken Kevin Magnussen i slutet av tävlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.