Ogier fortsätter att dominera

Uppdaterad
Publicerad

Sébastien Ogier leder Svenska rallyt efter 17 sträckor. ”Ogier är inte lätt att nå, vi får försöka öka avståndet bakåt bara”, säger andraplacerade Hayden Paddon.

På 13:e sträckan, Rämmen, slog Ogier banrekord med över 30 sekunder. Men när sträckan var färdigkörd hade två förare i sin tur slagit Ogier (Jari–Matti Latvala, Finland och Kris Meeke, England).

Hayden Paddon är Ogiers främste utmanare, totalt 17 sekunder bakom. Bäst körning har annars Jari–Matti Latvala visat upp. Om han inte haft tekniska problem med sin bil i går så hade han varit en stark kandidat till att vinna hela tävlingen. 

Fokus på hopp

Dagens stora behållning var annars hoppet ”Colin's Crest”. Flera förare försökte slå längdrekordet, 44 meter, men ingen såg ut att klara av det. Thierry Neuville tangerade först rekordet. Men till slut kunde norrmannen Eyvind Brynildsens, en av de sista startande, slå sig in som ny rekordman, med ett 45 meter långt hopp.

Trögt för svenskarna

Sverige har ingen representant i toppen av rallyt, men det finns två svenskar i framkant i ”b”–tävlingen WRC2. Den ene, Pontus Tidemand ligger tvåa, den andre Fredrik Åhlin körde olyckligt och är därmed borta från toppstrid.

– Det var en sten som slog av styrstaget och sen gick bilen rakt in i en jordvall. Det var bara att vänta in att teamet skulle hämta upp bilen. Jag är jättebesviken, säger Fredrik Åhlin till SVT Värmland.

Och oturen började redan på förmiddagen med en punktering:

– Jag kände att jag körde på något men kunde rulla i mål.

Desto bättre gick det till slut för Pontus Tidemand. På kvällssträckan körde han in på en tid som hade gett en hög placering även i WRC. Tidemand ligger tvåa i WRC2–totalen.


Totalen.

Sträcka för sträcka.

Resultat och väder.

Dessutom ställs ännu en sträcka in under rallyt. Det medför att det kommer endast köras en sträcka under söndagen. Läs mer om nyheten här.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer