Indianernas Niels Kristian Iversen. Foto: Bildbyrån.

Indianernas skulder 1,8 miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Speedwayklubben Indianerna har skulder, bland annat till förarna på 1,8 miljoner kronor, det bekräftar ordföranden Dan-Åke Moberg till SVT Nyheter Örebro. Nu är klubbens framtid i högsta serien hotad.

Topptippade inför säsongen och själva drömde de om guld. Men guldet förvandlades till ett stort skuldberg som ingen ser toppen på. Få av förarna vill berätta hur stora skulderna egentligen är. Fredrik Lindgren är lojal mot klubben och vill inte kommentera summan.

– Det vill jag inte säga, säger han.

Skulden högre än väntat

Men samtidigt säger den danska stjärnan Niels Kristian Iversen att Indianerna är skyldiga honom, Antonio och Fredrik ungefär samma belopp. Det skulle innebära att Indianernas skuld är över två miljoner kronor.

I förra veckan kunde vi avslöja att Indianerna var skyldiga Antonio Lindbäck 700.000 kronor och att vissa av räkningarna lämnats över till Kronofogden.

Läs mer: Lindbäck kan bli Indianernas fall

– Vi har kört stora delar av säsongen utan att få betalt. Det håller inte i längden för det kostar oss mycket att köra matcherna, säger Niels-Kristian Iversen.

Stjärnorna lämnar

Styrelsen kommer att träffas på torsdagkvällen för att ta ställning kring framtiden. Om inte ekonomin ordnas upp kan klubben sparkas ut ur elitserien. Samtidigt öppnar ordföranden för att klubben själva kommer att begära om att få köra i allsvenskan nästa år.

Redan nu står det klart att Antonio Lindbäck lämnar Indianerna och kommer nästa år att köra för moderklubben Masarna från Avesta. Fredrik Lindgren bröt sitt kontrakt men har inte bestämt sig över framtiden. Samma gäller Iversen.

– Det har varit för mycket krångel med pengar den här säsongen så jag får se hur det blir. Men klubben måste få ordning på ekonomin innan jag bestämmer mig, säger Iversen.

Efter ett möte i klubbens styrelse på torsdagskvällen bekräftar ordföranden Dan-Åke Moberg att skulderna i dagsläget uppgår till 1,8 miljoner kronor, men att de kommer betalas innan årsskiftet. Målet, enligt honom är att klubben fortsatt ska befinna sig i elitserien nästa säsong.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Indianerna

Mer i ämnet