Knäckte framvagnen – sedan vann han finalen

Uppdaterad
Publicerad

Sebastian Eriksson blev svensk mästare i Supercar Lites inför 2200 i publiken på Piteå Motorstadion på SM-veckan.

Eriksson från Sunnemo bjöd på fantastisk körning i finalen, som han var nära att missa.

– I semifinalen var det lite klumpigt av mig, jag gjorde en dålig start. Genade lite i snövallen och oturligt nog var det något hårt där så jag knäckte hela höger fram. Det var rena turen att jag gick vidare. Väl i finalen så måste jag tacka för att de andra sparade det bästa startspåret till mig.

Startspår 6 hade helt ren is då ingen startat där på hela dagen, vilket gav Eriksson en bra start. Segraren får även tacka mekanikerna som fixade den skadade framvagnen inför finalen.

– Det är klart att segern betyder mycket, det var ju inte meningen att jag skulle köra den här tävlingen. Att få komma hit och vinna känns jättebra, säger han till SVT Sport.

Kenyanen Tejas Hirani, en publikfavorit som aldrig tidigare kört på snö, levererade en heatseger i andra omgången. Senare fastnade han dock i en snövall.

Andra SM-guldet i hamn

Pelle Wilén var tvåa ut på första finalåket i rallysprint (2wd). Men med snabbaste tid i avslutande åket kunde 2014 års mästare efter en tids väntan efter målgång konstatera att ett nytt SM-guld var bärgat.

– Det här är så jävla kul. Bra start med nya bilen, säger han till SVT Sport.

En veteran knep segern i rallysprint 4wd. Kjell Sandberg var ohotad i båda finalåken.

– Vad skönt det här var. Grabbarna gjorde sista justeringen på bilen, vi tyckte att det kändes underbart uppe i skogen när vi åkte.

– Att få göra det här när man är såpass gammal som man är, det skulle ha kommit för 30 år sen. Självklart är jag glad för det här. Det känns underbart faktiskt. Helt underbart, säger han till SVT Sport.

Mattias Ohlsson vann klassen Supernationell.

– Det gick långt utöver förväntan. Jag är lite tagen, tror jag, säger han.

Resultat rally/rallycross

Rallycross, supernationell, final

1) Mattias Ohlsson, Bollnäs, BMW, 2) Dennis Bergström, Piteå, Lexus, 3) Mikael Sandberg, Kalix, Ford.

Supercar Lites

1) Sebastian Eriksson, Hagfors, Supercar Lite, 2) Kevin Eriksson, Nynäshamn, Supercar Lite, 3) Alexander Westlund, Kyrkberget, Ford.

Rallysprint, final, 2wd

1) Pelle Wilén, Strängnäs, Toyota, 2) Andreas Sjölander, Gävle, Citroën, 3) Tobias Söderqvist, Årsunda, Toyota.

Rallysprint, final, 4wd

1) Kjell Sandberg, Haninge MK, Ford,  2) Michael Wikström,NMS Boden, Ford, 3) Jari Saarinen, MSK Kvarnvingarna, Ford.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.