Kristoffersson mot VM-titeln

Uppdaterad
Publicerad

Johan Kristoffersson är på väg att säkra VM-titeln i rallycross. Efter segern i Frankrike så är den svenske stjärnans ledning betryggande inför de tre avslutande deltävlingarna. SVT Sports expert Jonas Kruse säger att ”nu är VM definitivt klart”.

Johan Kristoffersson tog sin fjärde raka och femte seger totalt den här säsongen i rallycross-VM när han vann i franska Lohéac. Mycket ska till om Kristoffersson ska tappa totalsegern under de tre avslutande tävlingarna. Kristoffersson leder på 241 poäng, mot tvåan Petter Solbergs 195 poäng. Detta trots att Kristoffersson korsade mållinjen med punktering på ena framdäcket.

– Det känns fantastiskt, bilen var otroligt bra och jag kände mig så bekväm att köra. Målet är att ta titeln, det har det varit hela tiden, säger Johan Kristoffersson.

Sebastien Loeb kom tvåa och på tredje plats blev det också svenskt, i form av Mattias Ekström. Fjolårets världsmästare Ekström, ligger på tredje plats i sammandraget.

Timmy Hansen stod i först startled i finalen, men tvingades bryta med tekniska problem.

Ställning VM-serien rallycross

1. Johan Kristoffersson 241 poäng.

2. Petter Solberg 195.

3. Mattias Ekström 180.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.