Johan Kristoffersson vann kvalet i Kanadas VM-deltävling och har ett gyllene läge inför finalomgången. Foto: Fia World Rallycross

Kristoffersson på väg mot VM-titeln

Uppdaterad
Publicerad

Efter tredje raka segern i mästerskapsserien är Johan hela 35 poäng före stallkamraten Petter Solberg, som såg ut att koppla grepp på startrakan i finalen, men fick inte till det och slutade tvåa.

– Kristoffersson är äckligt bra just nu, säger Jonas Kruse, expertkommentator i SVT Sport.

Johan Kristoffersson är fortsatt glödhet i VM-serien. Han hade pole position i finalen i Kanadas VM-deltävling – och den positionen höll han från start till mål trots hård uppvaktning från stallkamraten i Volkswagen-teamet, Petter Solberg.

Timmy Hansen såg länge ut att gå mot tredjeplatsen men tvingades bryta. Nu blev det stallkamraten Sebastien Loeb som tog den sista pallplatsen. Kevin Eriksson slutade fyra i finalen, och det var också säsongsbästa för Eriksson.

VM-trean Mattias Ekström fick problem i starten i semifinalen, och missade final. Fyra deltävlingar återstår av säsongen. Mycket talar för en svensk världsmästare även 2017.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.