Kruse: ”Kristoffersson säkrar titeln redan i helgen”

Uppdaterad
Publicerad

I helgen körs rallycross-VM i Austin, Texas och SVT Sports expert Jonas Kruse är bergsäker på att Johan Kristoffersson är världsmästare innan semifinalerna körs.

Kristoffersson som har en fantastisk säsong bakom sig med totalseger i STCC behöver 17 poäng för att säkra titlen och så här långt i rallycross-VM har han snittat 28. Man kan som mest få 30 poäng per tävling.

– Allt är bäddat och klart för Kristoffersson, i semifinalen då är han klar mästare, säger Kruse.

– Det är kul att komma hit, banan ser tight och teknisk ut. Den ser ut att passa mig, säger huvudpersonen Kristoffersson till SVT Sport.

– Jag har stora möjligheter att säkra titeln redan nu i helgen, men man vet aldrig – man kan få tekniska problem.

Bakom Kristoffersson är Mattias Ekström just nu på silverplatsen. Världsmästaren från 2016 genrepade i Utah med andraplats bakom Timmy Hansen i Nitro World Games förra helgen. Ekström är i sin tur jagad av stallkamraten Andreas Bakkerud,  Sébastien Loeb och Petter Solberg.

Det skiljer bara sex poäng mellan norrmannen och Ekström.

– Andraplatsen i Riga betydde mycket för Mattias. Man kan aldrig räkna bort Ekström. Det återstår att se om han blir en vinnare innan säsongen är över, säger Jonas Kruse.

Det blir sju svenskar till start i helgen. Anton Marklund gör högintressant debut i Renault för franska GCK Kompetetion.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.