Kruse om Neuville: ”Har lärt sig av misstagen”

Uppdaterad
Publicerad

Thierry Neuville tog ett tidigt grepp om ledningen i Svenska Rallyt – och det släppte han aldrig. SVT Sports expert Jonas Kruse tycker att Neuville var en värdig vinnare – som öppnar väg för att utmana om VM-titeln 2018.

– Han har lärt sig av misstagen, och genomförde det här på ett otroligt smart sätt, säger Jonas Kruse till SVT Sport.

Redan 2017 var Thierry Neuville på väg mot segern i Svenska Rallyt – men körde bort de chanserna på en av tävlingens sista sträckor. Det misstaget gjorde han inte i år.

– Han har mognat och det såg vi bevis på under första sträckan i dag. Han tog det lugnt, visste precis vad han håller på med, säger Jonas Kruse till SVT Sport.

Svenska rallyt

Nästa uppgift för Neuville och de andra VM-chaufförerna blir Mexicos VM-rally den 8 mars. Kruse tror att vägen ligger öppen för något riktigt stort för belgaren den här säsongne.

– Nu måste han fortsätta att tänka på det här, och fortsätta att köra smart. Man ska komma ihåg att Sebastien Ogier bara vann två tävlingar i VM förra säsongen. Neuville har skaffat sig ett oerhört bra läge inför fortsättningen, det gäller att förvalta det nu, säger Jonas Kruse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska rallyt

Mer i ämnet