Esapekka Lappi i finska VM-rallyt. Foto: TT Bild

Lappi snabbast på travbanan

Uppdaterad
Publicerad

Esapekka Lappi var snabbast av WRC-förarna på första sträckan över 1,7 kilometer när det brittiska VM-rallyt ikväll inleddes på travbanan Tir Prince.

Esapekka Lappi körde in på tiden 1:21:6 efter en fartfylld attack där dammolnen yrde på travbanan Tir Prince. Finländaren var 0,3 sekund snabbare än teamkollegan Jari-Matti Latvala och VM-ledaren Thierry Neuville.

– Vi hade bra testdagar här i Wales för två veckor sedan, där mina teamkamrater körde i leriga förhållanden och jag hade en torr dag. Så vi är väl förberedda som team och behövde ej göra några större ändringar under shakedown, säger Lappi i ett pressmeddelande.

Under fredagen inleds den första etappen av det brittiska VM-rallyt med åtta sträckor som mäter totalt 110,76 kilometer tillsammans.

Tidemand näst snabbast i WRC2

Pontus Tidemand och kartläsare Jonas Andersson hade näst snabbast tid i WRC2-klassen på den första sträckan,

0,6 sekunder bakom teamkamraten Kalle Rovanperä.

Inför helgens deltävling så ligger Pontus Tidemand tvåa i mästerskapet (WRC2-klassen), 32 poäng bakom teamkamraten Jan Kopecky. Tidemand har hittills i år tre segrar och en andraplats men senast i Turkiet tvingades han bryta och gick därmed miste om VM-poäng.

– Det är klart att man är revanschsugen nu och det ger en extra boost inför helgen, säger Pontus. Men annars är det bara att blicka framåt och inte lägga någon vikt vid det som inte gått som planerat. En tävling får ju räknas bort i slutet av säsongen och varken vi eller Jan (Kopecký) har kört vårt sista rally så vi får helt enkelt se, säger Pontus Tidemand i ett pressmeddelande och fortsätter.

– En sak är i alla fall säker och det är att vi är extremt motiverade att ge precis allt nu för att ta chansen. Det vore en skön känsla att upprepa segern från ifjol, den satt bra!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.