Jari-Matti Latvala Foto: TT Bild

Latvala jagar Mäkinens rekord på hemmaplan

Uppdaterad
Publicerad

Fyrfaldiga världsmästaren Tommi Mäkinen vann Finska rallyt fyra gånger.

Nu siktar hemmaåkaren Jari-Matti Latvala på att tangera hans rekord.

– Det är ingen tvekan om vad mitt mål är, vinst, säger han till wrc.com.

I helgen avgörs Finska rallyt i Jyväskylä. En tävling Mäkinen vann fyra gånger mellan 1994 och 1998. Nu är han stallchef åt Latvala – som jagar sin chefs rekord på fyra vinster.

– Ihop med Monte-Carlo, så är Finska rallyt det alla vill vinna. Särskilt om du är finsk, säger Latvala som tagit hem rallyt 2010, 2013 och 2014.

– Jag har press på mig att prestera, men det är positiv press. Jag känner mig självsäker.

Tätt i toppen

Med bara fem omgångar kvar är det tätt i toppen. Bara elva poäng skiljer ledaren, och fyrfaldige världsmästaren, Sébastian Ogier från tvåan Thierry Neuville. Trean Latvala och fyran Ott Tänäk utmanar, men för att de ska ha en chans krävs ett ordentligt misslyckande av toppduon.

Ogier är en av få icke finländska förare som vunnit Finska rallyt, 2013.

– Finländarna vet verkligen hur man levererar ett bra rally, och de här grusvägarna är som gjorda för att köra rally. Jag förväntar mig en riktigt jämn tävling, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.