Jonnie Lindberg fortsätter att göra bra ifrån sig i den amerikanska dragracingserien. Foto: Privat

Lindbergs centimetermiss i dragracingserien

Publicerad

Jonnie Lindberg missade chansen att nå topp tio i sin debutsäsong i den amerikanska dragracingligan. 29 centimeter (!) fattades efter en knallhård åttondelsfinal mot amerikanen Tim Wilkerson i värstingklassen Nitro Funny Car.

– Ja, det är små marginaler. Samtidigt känns det som att vi inte haft någon tur alls, åtminstone sen tävlingen i Las Vegas i början av säsongen. Man måste helt enkelt ha lite tur för att lyckas inom dragracingen, förklarar Jonnie i ett pressmeddelande.

När klockorna stannade i Indianapolis var Lindberg besegrad med två tusendelar av en sekund efter att kört  i hastigheter över 520 kilometer i timmen.

Besviken över att ha missat  ”Countdown to the Championship 2017” laddar nu Jonnie Lindberg om batterierna inför 2018.

– Det känns så klart surt. Men vi missade fyra tävlingar i år. Det hade räckt för mig om jag kvalat in i ytterligare två tävlingar för att resultatet skulle kunna blivit ett helt annat. Därför är målet nästa år att vi ska köra samtliga av seriens tävlingar, avslöjar Jonnie Lindberg som ska fortsätta testa bilen under de tävlingar som återstår på touren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer