Sebastien Loeb Foto: Bildbyrån

Loeb klar för tre VM-rallyn nästa år

Uppdaterad
Publicerad

En legendar kommer tillbaka till WRC.

Niofaldige världsmästaren Sébestien Loeb kör tre VM-rallyn 2018.

Citroën bekräftar nu att Loeb kryddar det franska fabriksstallet i tre deltävlingar den kommande VM-säsongen.

– Jag vill så gärna testa den nya VM-bilen på riktigt i en tävlingssituation. Den känslan kittlar mig, säger fransmannen till wrc.com.

Det har varit mycket rykten kring en comeback för Loeb som testade en del med Citroën under fjolåret. Nu får rallyfansen se ikonen mäta sina krafter med bland annat femfaldige världsmästaren Sébastien Ogier, Ford.

Loeb och hans kartläsare Daniel Elena är klara för start i Mexiko 8-11 mars, Korsika 5-8 april och Spanien 25-28 oktober. Han ersätter där irländaren Craig Breen som kör resten av serien jämte försteförare Kris Meeke, Storbritannien.

Loeb är rallyhistoriens störste genom tiderna med 78 segrar och nio raka VM-titlar i sporten. Sedan tidigare är det klart att Loeb fortsätter sin satsning på rallycross-VM för Peugeot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.