Marcus Ericsson dementerar att han skulle vara petad. Foto: Bildbyrån

Marcus Ericsson: ”Det är ingen petning”

Uppdaterad
Publicerad

Att Marcus Ericsson skulle stå över fredagens träning inför GP-tävlingen i Tyskland var bestämt sedan länge. Någon formell petning är det inte tal om, berättar han för SVT Sport.

Flera medier skrev under morgonen att Marcus Ericsson petas från den första träningen inför helgens GP-tävling i Hockenheim. I stället får reserven Antonio Giovinazzi köra. Ett felaktigt påstående, menar Ericsson.

– Jag står över och en testkörare åker i stället, men det var bestämt sedan länge, i februari, säger Marcus Ericsson till SVT Sport.

– Redan innan säsongen är det bestämt att han ska få köra sex träningar och detta blir den första. Både jag och Leclerc (Charles, teamkollega) kommer att stå över. Det är inget ovanligt, många team jobbar så, fortsätter han.

Sämre förutsättningarna

Men i krasst – hur är det att missa en träning?

– Det är inte optimalt och förutsättningarna blir sämre. Men jag är inställd på det och har man en bra andra träning är man snabbt inne i det.

Förra veckans krasch har alltså ingenting att göra med denna veckans uteblivna träning. Ericsson klarade sig oskadd.

– Det är inga problem. Bilen fick en del skador, men för mig är det inga problem. Jag är laddad för att göra en bra helg.

Det har heller inte påverkat honom mentalt. Ericsson är lika orädd som alltid.

Formen på uppåtgående

– Det är en del av sporten. Man vet att man kommer att krascha även om man inte vill. Men det händer alla och oftast går det. Det är inget jag kommer ha med mig, utan det släpper snabbt.

Med undantag för kraschen har Ericsson och hans Sauber-team en stigande formkurva. Helgen innan Silverstone, där han kraschade, nådde Ericsson en fin tiondeplats och tog poäng. I Frankrikes GP blev han 13:e.

– Det är jättekul. Jag tycker vi har utvecklats hela året och nu konkurrerar vi om poäng varje helg. Jag tycker också att jag har utvecklats som förare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.