Jenson Button ser förväntanfull inför F1-comeback i Monaco Foto: TT Nyhetsbyrån

Mästaren förväntansfull inför comebacken ”En utmaning, men en bra sådan”

Uppdaterad
Publicerad

2009 vann Jenson Button F1-loppet i Monaco, samma år blev han världsmästare i Formel 1, och den 37-åriga britten njuter av att vara tillbaka på den klassiska banan för sin tillfälliga F1-comeback. ”Jag skulle vara här ändå, och istället för att sitta och dricka champagne kan jag göra det jag bör göra, köra bil, berättade Button på presskonferensen inför dagens träning.

Button avslutade sin karriär som Formel 1-förare efter förra säsongen men har ett kontrakt som ambassadör för McLaren-stallet. När teamets ordinarie förare, dubble världsmästaren Fernando Alonso, valde att avstå helgens F1-lopp i Monaco för att istället köra Indy 500 öppnades dörren för Buttons comeback.

–  Det är en väldigt spännande position att vara i – en utmaning, men en bra sådan, berättade Button igår.

McLaren är det enda teamet som står utan poäng hittills efter fem körda tävlingar. Trots det säger Button att han inte känner någon stor press på att köra in poäng.

–  Definitivt inte. Jag är avslappnad. Väldigt förväntansfull, faktiskt. Det är intressant att komma tillbaka för ett GP. Att det är Monaco gör det väldigt speciellt. Jag har vunnit här förut. Jag bodde här under 17 år och har haft riktigt bra erfarenheter här. Det är spännande, men jag känner ingen press alls, berättade Button igår på den officiella presskonferensen.

Hamilton snabbast

VM-tvåan Lewis Hamilton var snabbast på den första tidsträningen i Monaco, följt av VM-ledande Sebastian Vettel. Jenson Button hade 14:e tid under den första träningen. Förarna kör även under torsdagseftermiddagen. Dagens träningsvarv är Buttons första riktiga test i den nya bilen. Årets nya reglemente innebär bland annat att bilarna är bredare, snabbare och har mer downforce än tidigare.

– Jag är säker på att nacken kommer att vara öm efter torsdag. Men vi har en ledig fredag, sår det blir lite vila, säger Jenson Button som efter F1-karriären satsat på triathlon.

Formel 1 – VM-tabellen inför deltävling sex av 20

Förar-VM

1) Sebastian Vettel 104 p

2) Lewis Hamilton 98

3) Valtteri Bottas 63

4) Kimi Räikkönen 49

5) Daniel  Ricciardo 37

16) Marcus Ericsson 0

Hela VM-ställningen och konstruktörsmästerskapet (extern länk)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.