Mästerskapstvåan fick bryta i dramatisk RallyX-final

Uppdaterad
Publicerad

Ettan och tvåan i serien fick problem direkt i en dramatisk final av RallyX Supercars på Solvalla. Lukas Walfridson tvingades bryta efter att ha blivit påkörd, mästerskapsledaren Kevin Eriksson körde långsamt i mål sist med en skadad bil, medan Peter Hedström vann.

Serietvåan Walfridson blev påkörd av norrmannen Frode Holte, och och kunde inte längre styra sin bil, där ena framhjulet till slut lossnade.

Även Eriksson fick sin bil skadad, men lyckades styra den i mål, vilket innebär att han tog viktiga poäng i serien som han leder.

– Jag hade inte något annat  val, jag hade ingen annan stans att köra, jag träffade honom, men det är så det är, det är en race incident, säger Holte som slutade trea.

Tvåa blev norrmannen Alexander Hvaal.

– Det var en lättnad. Jag var så fokuserad så jag hörde inte vad de sade så mycket i micken. När jag kom ut i ledning visste jag att det var klart, säger segraren Hedström.

Thomas Bryntesson, som leder mästerskapet, vann i Supercar Lites före Oliver Eriksson och Andreas Wernersson.

Dagens program på Solvalla

12.30 Heat 1 STCC

13.05 Förarpresentation RallyX Supercar & Supercar Lites

13.15 Semifinaler RallyX Supercar & Supercar Lites

13.45 Final RallyX Klass SC 2 WD

14.10 Finaler RallyX Supercar & Supercar Lites

14.45 Heat 2 Clio Cup

15.20 Heat Porsche Carrera Cup

16.00 Heat 2 STCC

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.