Nikita Mazepin. Foto: Bildbyrån

Nikita Mazepin stämmer Haas

Uppdaterad
Publicerad

Han fick sparken av Haas.

Nu stäms F1-stallet av Nikita Mazepin.

– Jag har inte sett mina pengar, säger ryske föraren.

Formel 1-stjärnan Nikita Mazepin känner sig illa behandlad. 23-åringen menar att han inte har fått sin lön för början av 2022, och väljer därför att starta en rättslig process mot F1-stallet Haas som avskedade honom i mars.

– Enligt mig borde arbetsgivaren åtminstone kompensera mig för lönen fram till uppsägningsögonblicket. Och förmodligen betala lite avgångsvederlag. Och när man blir sparkad av hela världen, så är det förmodligen fel, säger Nikita Mazepin till Championat.

”Hoppas återvända”

Mestadels skyller Mazepin Haas beslut att avskeda honom på kränkthetskultur.

F1-stallet Haas valde efter Rysslands invasion av Ukraina att avsluta samarbetet med sin huvudsponsor Uralkali, som ägs av Mazepins pappa Dimitri. Dessutom bröt de kontraktet med Nikita, som i föraruppställningen ersattes av dansken Kevin Magnussen.

– Min karriär är nu pausad, jag har varit involverad i motorsport i 18 år och jag har ingen avsikt att lämna den. Jag håller mig i form och hoppas kunna återvända till F1, säger Nikita Mazepin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.