Foto: TT / Kumla kommun

Moberg: ”Vi ställer upp i elitserien nästa år”

Uppdaterad
Publicerad

Indianernas styrelse beslutade på torsdagskvällen att klubben ska satsa på att stanna kvar i elitserien. Innan årsskiftet måste de nu lösa sina ekonomiska problem och betala av sina skulder till förarna för att undvika en tvångsnedflyttning.

– Vi ska satsa på att klara ut våra skulder inom den tid vi har på oss till sista december, säger Dan-Åke Moberg ordförande för klubben, till SVT under torsdagskvällen.

Hur stora skulder rör det sig om?

Indianerna

– Det rör sig om 1,7-1,8 miljoner kronor. Det är ungefär en halv miljon sämre än förra året.

Läs mer: Klubbens skulder till förarna

– Vi har haft samma problem i många år tyvärr, men vi kommer aldrig ikapp. Vi drar ner löner och vi effektiviserar, men vi kommer aldrig ifatt.

Vad är det som gör att ni tror att ni klarar den här ekonomiska situationen nu då?

– Nästa år måste vi ju dra ner rejält på förarlöner och det innebär ju att vi kommer inte att kunna ha ett sånt här bra lag som vi hade i år.

Men trots det har alltså styrelsen beslutat sig för att kämpa för att bli kvar i elitserien och inte begära en nedflyttning till allsvenskan.

– Vi tycker att det ska vara ett elitserielag i Kumla, avslutar Moberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Indianerna

Mer i ämnet