Storbror Timmy co-driver till Kevin. Foto: Kevin Hansens Facebook.

Motortalangen klarade uppkörningen

Uppdaterad
Publicerad

Han har kört STCC och rallycross på högsta nivå utan att ha körkort. Fram till nu – idag klarade Kevin Hansen sin uppkörning. ”Jag körde lite för snabbt i kurvorna i början, så körläraren sa att jag skulle lugna mig lite”, säger den nyblivna 18-åringen till SVT Sport.

I tisdags fyllde Kevin Hansén 18 år – vad passade då bättre än att fira med en uppkörning två dagar senare?

Inget, såklart.

”Jag är ute och kör just nu...”

– Jag är ute och kör just nu, vi ska åka och träna, säger Hansen när SVT Sport når honom efter uppkörningen

– Det är en speciell känsla att köra själv för första gången.

– Uppkörningen gick väldigt bra, men jag hade två små anmärkningar. Det första var när jag skulle köra ut på ett ställe med dålig sikt, och det andra var att jag nästan missade högerregeln på ett ställe.

Att Hansen har kört så mycket bil var såklart ingen nackdel när det var dags att ta körkort, men rallyinstinkterna har han fått slipa bort.

”Lite för snabbt i kurvorna”

– Jag körde lite för snabbt i kurvorna i början, så körläraren sa att jag skulle lugna mig lite.

– Det är stor skillnad på att köra i trafiken och att köra rallycross, man får ta det extra försiktig, fortsätter Hansen.

I år satsar 18-åringen främst på Europamästerskapet i Supercar, men kommer också köra ett par utvalda VM-tävlingar i rallycross, där storebror Timmy också kör.

Men nu kommer tävlingsschemat ivägen för ett storslaget körtkorts-firande.

– Mamma och pappa sa att vi skulle fira lite ikväll, men det är fullt med förberedelser inför VM-racet i norge nästa helg, säger Hansen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.