Foto: TT Nyhetsbyrån

Nascar stöttar Trump – hotar sparka förare som protesterar

Uppdaterad
Publicerad

Nu ger sig också den amerikanska motororganisationen Nascar in i debatten kring nationalsång vid idrottsevenemang – och ger sitt stöd till Donald Trump. Vilket gillas av presidenten. ”Så stolt över Nascar och deras supporters och fans”, twittrar Trump.

Över 200 spelare i den amerikanska fotbollsligan NFL knäböjde eller höjde en knuten näve innan söndagens 14 matcher. En protest mot president Donald Trumps uttalanden om att spelare som inte respekterar den amerikanska nationalsången borde få sparken.

Nu väljer ett antal ägare till Nascar-team att stötta Trump. De säger att de inte skulle överse med att förare protesterar under nationalsången.

Den tidigare mästaren Richard Petty säger till AP att medlemmar ur hans team skulle få sparken om de protesterar under nationalsången.

– Den som inte står upp för nationalsången skulle bli utkastad ur landet. Punkt. Vad tog dem dit där de är? USA, rapporteras Petty ha sagt.

En annan ägare, Richard Childress:

– Den som jobbar för mig måste respektera landet vi lever i. Så många människor gav sitt liv för det.

Nascar-bossarnas ställning i konflikten applåderas av president Donald Trump.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer