Neuville snabbast på superspecialen i Argentina

Uppdaterad
Publicerad

Thierry Neuville vann superspecialsträckan när årets femte VM-deltävling i rally inleddes i Argentina, natten till fredag svensk tid.  –I morgon startar allvaret. Förra året hade vi en jättebra tävling och vi ska försöka göra detsamma i år, säger fjolårssegraren Thierry Neuville till WRC.

Neuville hade en segermarginal på 0,3 sekunder till Ott Tänak på den 1,9 kilometer långa sträckan, Villa Carlos Paz. Regerande världsmästaren Sébastien Ogier hade tredje snabbaste tid och ligger 0,4 sekunder bakom VM-tvåan Neuville inför starten i morgon.

Efter tre segrar hittills i år har Ogier 17 poängs försprång i toppen av förarmästerskapet och startar som VM-ledare först under fredagens sträckor.

– Det kommer vara en tuff dag för mig i morgon att starta först på grussträckorna, säger Ogier.

Ogier jagar föra segern

Fem världsmästartitlar i rad och 43 WRC-segrar i cv:et, men en vinst saknas för Sebastien Ogier – en triumf i argentinska VM-rallyt.

– Det är den enda deltävling Julien (kartläsare Ingrassia) och jag har kvar att vinna, även om jag inte ska hänga upp mig på en seger, så skulle jag älska att stå överst på pallen i Argentina, erkänner Ogier, som varit tvåa vid tre tillfällen.

Hör om Ogiers tankar kring jakten på första segern i Argentina.

Tidemand tvåa

I WRC2-klassen var finländaren Kalle Rovanperä snabbast med tiden 1.57,5, Pontus Tidemand och kartläsare Jonas tvåa, två sekunder bakom.

– Superspecialen var väldigt fin, på asfalten kändes det bra men på gruset var jag inte allt för glad, sa Tidemand till WRC strax efter att ha passerat mållinjen.

Tidemand startade ej senast i Mexiko och ligger tvåa i mästerskapet inför helgens deltävling och går in förhandsfavorit i WRC2.

Fredagens första sträcka inleds klockan 08.13 lokal tid.

Ett sammandrag från årets femte VM-deltävling i rally sänds klockan 23.10 i SVT1, SVT Play och svtsport.se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.