Nicki Pedersen gör ett sista test för att se om kroppen håller för mer speedway. Foto: Bildbyrån

Nicki Pedersen tillbaka på cykeln – testar i Polen

Uppdaterad
Publicerad

Danske speedwaystjärnan Nicki Pedersen funderar som bäst på sin framtid. Efter drygt två månaders skadefrånvaro kommer Pedersen att flyga till polska Leszno för att träna under fredagen.

Nicki Pedersen kraschade allvarligt i den danska ligan i maj månad. Sedan dess har den trefaldige världsmästaren inte tävlat en meter. Hans skada i nacken var så allvarlig att han kan få bestående men i framtiden om han kraschar igen. Nu är dock ett comebackförsök på tävlingsbanorna på gång. Helgen i Leszno kommer ge besked om framtiden.

– Jag har bett om att få prova, och se hur kroppen reagerar efter en så lång paus. Men det är ett jättesvårt beslut att ta. Speedway är mitt liv, och även om jag är 40 år så hade jag inte räknat med att det skulle ta slut nu, säger Nicki Pedersen till fyens.dk.

Fysioterapeuten Lisa Thomey från Odense, har hjälpt till att lappa ihop Nicki Pedersens sargade speedwaykropp under 15 år av hans karriär. Många gånger har deras samarbete varit framgångsrikt och helt avgörande för striden om de ädlaste medaljerna i VM-serien.

Thomeys råd till Nicki Pedersen är att överväga att lägga ned karriären för gott.

– Lisa säger att det är nog klokast om jag slutar, och att jag skall överväga om det inte ska vara slut nu. Och självklart är det ett råd som jag kommer ta med mig i mina funderar, säger Pedersen.

Pedersen insta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.