Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Ny Indy Lights-seger för Linus Lundqvist: ”Helt fantastiskt”

Uppdaterad
Publicerad

Seger i går.

Och seger i dag igen.

Linus Lundqvist hade en mycket bra helg i Detroit.

– Helt fantastiskt, säger han efter sin senaste seger i Indy Lights-serien.

Den svenske stjärnföraren hade pole position både i går och i dag, och det slutade alltså med dubbla segrar. Därmed har han tre Indy Lights-segrar i rad.

– Helt fantastiskt! Helt fantastiskt! Jag kan inte begära mycket mer, helt enkelt. Vi har varit snabbast sen första varvet när vi rullade ut här i Detroit, men det är en sak att vara snabb och det är en sak att hålla igen i bägge racen och komma hem med segern. Jag är överlycklig just nu, säger han till SVT Sport.

Vad var det för skillnad mellan dig och konkurrenterna?

– Om jag visste det skulle jag sälja receptet väldigt dyrt! Det är svårt att säga, det är små marginaler som gör skillnaden. Vi kom väl förberedda och jag hade en bra bil. Sen höll jag mig bara kall och höll mig från dumma misstag.

Lundqvist leder serien, som är den högsta serien under IndyCar, där ju Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist kör. Han ligger 84 poäng före den dansk-amerikanske tvåan Benjamin Pedersen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.