Ny ledare inför sista dagen i VM-rallyt

Uppdaterad
Publicerad

Haydon Paddon ledde VM-rallyt på Sardinien inför lördagen. Men efter en krasch på tredje sträckan körde  han i mål drygt en minut efter Ott Tänak och bilens skador var så pass allvarliga nyzeeländaren inte kunde köra vidare.

Efter att fyra bilar startat på lördagens första sträcka, bytte arrangörerna från tre minuter mellan starterna, till två minuter. På de sardiska vägarna, som redan var torra och dammiga, han gruset då inte alls lägga sig innan det var dags för näste förare.

Och det här fick mycket kritik.

– Man kunde se att det här skulle hända. Vid starten såg vi 80 meter framför oss, det är farligt, rasade Thierry Neuville efter dagens första sträcka.

Paddon tappade ledningen

Haydon Paddon var en av förarna som trots förutsättningarna kontrollerade sin bil väl. Men, på den tredje sträckan kraschade han och gick i mål först en och en halv minut efter den snabbaste bilen. Och efter ett tag kom beskedet från mekanikerna att bilen inte skulle kunna lagas till de två sista sträckorna för dagen.

– Ett amatörmisstag. Jag körde in i något och jag tror att kardanaxeln gick sönder. Jag har gjort alla besvikna, sa han.

SVT sänder från rally-VM på Sardinien klockan 17.00 söndag 11 juni.

Rally-VM, Sardinien

1. Ott Tänak 2h56.37.3s

2. Jari-Matti Latvala +24.3s

3. Thierry Neuville +1m02.2s

4. Esapekka Lappi +2m10.8s

5. Juho Hänninen +2m42.1s

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.