Ogier tog hem franska VM-rallyt

Uppdaterad
Publicerad

En tredjeplats på sista sträckan räckte gott och väl för överlägsne Sebastien Ogier i det franska VM-rallyt. Fransmannen var lite extra glad över att få vinna på just Korsika.

– Det känns riktigt fint att vara tillbaka här tio år efter att jag firade min juniortitel, säger 34-åringen.

Efter söndagens två avslutande sträckor på Korsika stod Ogier som segrare i det franska VM-rallyt. SVT:s expert Jonas Kruse var mäkta imponerad under sista sträckan ”power stage”.

– Han har egentligen hållit i taktpinnen från första metern. Det är där han är äckligt bra, när han får ledningen, bevarar den och bara kör på, berömmer Kruse.

Det var Ogiers tredje VM-seger i år och hans fjärde triumf totalt i just det franska VM-rallyt . Den rutinerade 34-åringen vann WRC-klassen i sitt ”hemmarally” första gången 2011, dessförinnan hade han segrar på hemmaplan men då i junior-VM.

– Det har varit en bra helg, jag är väldigt glad över min prestation. Det känns riktigt fint att vara tillbaka här tio år efter att jag firade min juniortitel, säger Ogier.

Argentina nästa destination

Fransmannen blev ”bara” trea på slutsträckan där Esapekka Lappi var snabbast och Sebastien Loeb kom tvåa. Att Ogier presterat på hög nivå genom hela hemmaplans-VM fällde avgörandet.

– Det är mister jämnhet personifierad, säger SVT:s kommentator Maria Wallberg.

Kampen om andraplatsen var länge jämn men på söndagens inledande sträcka, SS11, som var hela 55km lång drog Ott Tänk ifrån jagande Thierry Neuville.

Tänak hade tillslut 31,5 sekunders marginal ner till trean Thierry Neuville som körde i mål med stora motorproblem på sista sträckan.

Närmast väntar grusrallyt i Argentina 26-29 april.

Se sändningen från slutsträckan på Korsika:

Närmast väntar grusrallyt i Argentina 26-29 april.

Sammandrag från helgens VM-rally:

Topp tre i VM-rallyt (totalt)

1. Sebastien Ogier, Frankrike 84 poäng

2. Thierry Neuville, Belgien 67 p

3. Ott Tänak, Estland 45 p

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.