Sebastien Ogier vann i Portugal. Foto: TT.

Ogier vann bland vindkraftverken

Uppdaterad
Publicerad

Sebastien Ogier dammade hem sin 40:e seger totalt efter att ha vunnit Portugals VM-rally. Han hade en stabil ledning inför den sista dagen och vann 15 sekunder före Thierry Neuville. De är även etta och tvåa i VM-serien.

Det var en spektakulär avslutning med en ”power stage” över 11,8 km på gula grusvägar med mycket sand i ett böljande, kargt, kuperat landskap med flera enorma vindkraftverk i Portoprovinsen i norra delen av landet. Tusentals åskådare var samlade på kullarna för att följa rallyt på nära håll.

– Efter en besvärligt tid är det skönt att vara tillbaka på toppen. Den nya bilen är perfekt, säger Sebastien Ogier i SVT:s sändning efter femte segern i Portugal, ett rekord han delar med finländaren Markku Alén. Det var Ogiers första VM-delseger sedan i premiären i Monte Carlo.

Neuville var nöjd med att hålla andraplatsen.

– Det var en bra sträcka för mig och jag gjorde mitt bästa. Vi får vara nöjda med tävlingen även om bakvagnen inte fungerar fullt ut. Den behöver vi få ordning på, men det här var en bra tävling i mästerskapet, säger Thierry Neuville som gick förbi Jari-Matti Latvala i sammandraget och är tvåa totalt.

Tidemand vann WRC2 efter stor dramatik

I andraklassen WRC2 vann svensken Pontus Tidemand efter stor dramatik. På den sista sträckan voltade ledande norrmannen Andreas Mikkelsen som ledde med tre minuter.

Svensken smet förbi och kunde vinna sin fjärde delseger i mästerskapet.

– Mikkelsen var ju den givna segraren, säger SVT Sports expert Jonas Kruse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.