Sebastien Ogier vann Monte Carlo-rallyt med säker marginal. Foto: Bildbyrån

Ogier överlägsen vinnare i Monte Carlo

Uppdaterad
Publicerad

Sebastien Ogier fortsätter dominera den internationella rallyscenen. Fransmannen och M-sportföraren vann VM-premiären i det klassiska Monte Carlo-rallyt med klar marginal  – med närmare en minuts försprång till tvåan, estländaren Ott Tänak. Finske Jari-Matti Latvala tog tredjeplatsen.

Sebastien Ogier tog ledningen från start och behöll den in i mål under söndagen. Fransmannen med fem raka VM-guld körde stabilt och undkom stora incidenter.

– Det har varit en tuff helg. När du är i Monte Carlo så handlar det oftast om tuffa förhållanden, men den här gången har det varit extremt tufft. Jag har aldrig haft sådana problem med att välja rätt däck. Men till slut vann vi och jag är superglad för det. Alla förare gjorde misstag den här helgen – det gjorde jag med. Men jag gjorde några färre, säger Sebastien Ogier till wrc.com

Bakom Ogier körde Ott Tänak in som tvåa. Knappa minuten efter M-sportföraren. Ogier vann den 14:e specialsträckan medan de tre övriga avslutande sträckorna vanns av Thierry Henry och Kris Meeke, där belgaren tog två sträcksegrar.

– Jag är väldigt glad. Det är en stor lättnad att börja säsongen så här. Det är ofta stora förväntningar när du byter team och jag visste inte riktigt vad som väntade. Både teamet och bilen är fantastisk, säger Ott Tänak.

Tänaks stallkamrat i Toyouta, Jari-Matti Latvala, som av SVT Sports expert Jonas Kruse tippas som ny världsmästare, blev trea i tävlingen och var nöjd med det.

– Det känns riktigt bra, min avslutning i Australien i höstas var inte den bästa. Jag har haft stor press på mig och nu kan jag äntligen släppa det, säger Latvala.

Resultat Monte Carlo-rallyt – topp fem

1. Sebastien Ogier 4.18,55,5

2. Ott Tänak +0.58,3

3. Jari-Matti Latvala +1.52,0

4. Kris Meeke 4.43,1

5. Thierry Neuville 4.53,8

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.