Foto: TT Nyhetsbyrån

Omvänd startordning tillbaka i STCC

Uppdaterad
Publicerad

STCC ändrar sitt tävlingsformat inför säsongen 2018. Den omvända startordningen kommer tillbaka. Och det blir två race varje tävlingshelg i stället för tre som var fallet den gångna säsongen.

”Publiken kommer att få se händelserika race med mycket omkörningar, kanske fler än på många, många år i STCC”, säger den regerande mästaren Robert Dahlgren i ett pressmeddelande.

Under säsongen körs två race varje tävlingshelg. Det innebär att STCC går från 21 race 2017 till 12 race 2018.

Även kvalet görs om. I första kvalet, Q1, kör alla bilar och i det första loppet startar bilarna i enlighet med kvalresultatet i Q1.

De tolv snabbaste bilarna i Q1 går vidare till Q2. Där gäller omvänd startordning för de tio främsta bilarna i Q2. Så bil tio i mål startar i pole position, bil nio i andra rutan och så vidare. Bil elva och tolv hamnar i ruta elva och tolv och de övriga bilarna efter sitt resultat i Q1.

De fem snabbaste bilarna i Q1 och Q2 får dessutom poäng enligt skalan: 5, 4, 3, 2 och 1.

STCC 2018

4–5 maj: Ring Knutstorp

16–17 juni: Anderstorp

7–8 juli: Falkenberg

18–19 augusti: Karlskoga

8–9 september: Rudskogen, Norge

21–22 september: Mantorp Park

Källa: STCC

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.