Piraternas Daniel Davidsson. Foto: Bildbyrån

Piraterna utklassade – åker ur elitserien

Uppdaterad
Publicerad

Motalaklubben Piraterna förlorade borta mot Dackarna med hela 59-31.

Därmed slutar de sist i elitserien och nästa år blir deras första utanför högstaserien sedan 2003.

Piraterna har åkt ur elitserien i speedway efter 14 raka säsonger i högstaserien. De har tagit medalj sex år i rad och så sent som 2013 vann de SM-guld.

I matchen mot Dackarna var Piraterna genomgående underlägsna, men den riktiga nådastöten kom då de förlorade fyra raka heat med 5-1 från heat 5 till 8.

– Det här är inget roligt, vi gick in i den här säsongen som ett topplag. Sedan har det gått åt andra hållet, säger Piraternas Daniel Davidsson till Radiosporten.

De saknade tre av sina stjärnor då Niels-Kristian Iversen, Peter Kildemand och Greg Hancock inte fanns med på grund av skador.

Kan ändå få vara kvar

Om Indianerna inte hade besegrat Elit Vetlanda hade Piraternas förlust inte inneburit degradering, men nu blev den fullständigt ödesdiger. Vetlanda var redan klara seriesegrare.

Att Motalaklubben inte kör i elitserien 2018 är ändå inte helt säkert. Det finns en möjlighet att inget lag från allsvenskan vill flyttas upp och förbundet kan också välja att köra högstaserien med nio lag.

Så körs slutspelet

Tabellettan Vetlanda och tvåan Masarna är klara för semifinal.

Nästa tisdag körs kvartsfinal 1:

Smederna – Dackarna

Lejonen – Rospiggarna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.