Piraternas två danska stjärnor fick besöka sjukhus i helgen. Foto: Bildbyrån/Skärmdump

Problemen hopar sig för Piraterna

Uppdaterad
Publicerad

Speedwayklubben Piraterna är i ekonomisk kris och riskerar att åka ur Elitserien. På tisdag kan man gripa ett sista halmstrå – men utan sin stjärna Niels-Kristian Iversen.

Dansken skadade sig i helgen under en seriematch i Polen och missar tisdagens svåra bortamatch mot Dackarna. Där måste Piraterna, som nu befinner sig i ingemanslandet mellan nedflyttning och slutspel, vinna för att säsongen inte ska vara över.

”Dåliga nyheter. Jag är för närvarande på sjukhus efter en krasch i Gorzow. Har fått en fraktur i axeln. För tillfället vet jag inte hur länge jag är borta men jag hoppas att vara tillbaka på banan snart igen”, skrev dansken på sitt Instagramkonto sent på söndagskvällen.

Motala-laget kämpar för sin ekonomiska överlevnad. Vissa av förarna har inte fått sin lön. Släpper man förbi sig Indianerna, två poäng bakom, får man dessutom starta om i Allsvenskan nästa säsong.

I tisdagens ödesmatch får man klara sig utan den störste stjärnan Greg Hancock som fortsatt är skadad, Iversen och eventuellt en fingerskadad landsman till honom i Peter Kildemand. Även han skadad i Polen.

insta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.