Ramona Karlsson hoppas på minst semifinal i Arvika. Foto: SVT

Ramona Karlsson tävlar på hemmaplan: ”Final vore inte fel”

Uppdaterad
Publicerad

Arvika är värd för helgens SVT-sända tävling i RallyX Nordic. Värmländskan Ramona Karlsson ser fram emot att få köra på hemmaplan igen.  – En finalplats i Arvika vore inte fel, även om jag vet att det blir tufft, säger hon.

Ramona Karlsson bor i Kil i Värmland och har inte långt till Westombanan i Arvika, där säsongens första RallyX Nordic-tävling på svensk mark körs.

Efter att ha varit hemma och fött barn tävlar 36-åringen igen och i helgen väntar tävlingar på en bana hon känner väl till.

– Det känns riktigt spännande. Målsättningen är att jag ska ta mig till semifinal och väl där kan allting hända. En finalplats i Arvika vore inte fel, även om jag vet att det blir tufft, säger hon till rallyx.se

”Extremt rolig bana”

19-åriga Oliver Eriksson vann premiären i norska Grenland före Thomas Bryntesson och Petter Solbergs jättetalang till son, blott 15-åriga Oliver Solberg.

Alla tre gör i år debut i värstingklassen och imponerade stort i första deltävlingen.

– Det här var min första seger i Europa överhvudtaget, och att få vinna i Supercarklassen, mot det här motståndet är fantastiskt, sade Eriksson till SVT Sport efter segern.

I helgen siktar han på att vinna igen – på en bana som är mycket snabb och tekniskt krävande.

”Extremt rolig att köra”, enligt Thomas Bryntesson.

Så ser du RallyX Nordic i SVT

Lördag 3 juni

15.00-17.55 RallyX Nordic, Arvika i SVT2, svtsport.se och SVT Play

Kommentator: Stefan Klemetz

Expert: Jonas Kruse

Aktuell ställning

1. Oliver Eriksson 28 p

2. Oliver Solberg 25

3. Thomas Bryntesson 24

4. Alexander Hvaal 23

5. Peter Hedström 15

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.