Felix Rosenqvist kan utmana om Indycartiteln – om han får till det på ovalerna. Foto: Bildbyrån

Rosenqvist inför nattens premiär: ”Mycket fokus på viruset”

Uppdaterad
Publicerad

Ingen publik.

Träning, kval och race på en och samma dag.

I natt svensk tid drar Indycar igång med premiärtävling på den snabba ovalen Texas Motor Speedway, Forth Worth.

– Det blir en stor utmaning för alla förare. På den kanske mest krävande banan i hela kalendern. Mentalt påfrestande bana, säger Felix Rosenqvist till SVT och fortsätter:

– Det är mycket fokus på (Covid)viruset. Många procedurer hur vi ska undvika smittspridning på plats. Det är bara de som absolut behövs i depån som får åka på racet.

Fjolårets nykomling i serien kör i toppstallet Chip Ganassi Racing tillsammans med femfaldige Indycarmästaren Scott Dixon och Marcus Ericsson, nytillskottet i teamet.

– De flesta förarna flyger tiill banan idag. Jag och Marcus samt några till valde att åka ner redan igår för att få lite vettig sömn inför racet.

Målsättningen för Rosenqvist är att köra hem segrar och utmana om mästartiteln 2020. Nyckeln till succé är att få till det på just ovalbanorna, något Felix hade svårt med under fjolårssäsongen.

– Jag har jobbat hårt i vinter för att hitta fart på ovalbanorna. Det är nog där jag kommer att göra det största lyftet i årets serie, förklarade Felix i en tidigare SVT-intervju.

24 förare kommer till start i nattens premiärtävling. 200 varv ska köras på den nästan 2,5 km långa banan.

ARKIV: Indycar-stjärnorna tävlade i virtuell iRacing 29/3 2020

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.