Guldlaget Rospiggarna började som man slutade

5 objekt

Mästarlaget Rospiggarna inledde säsongen som de avslutade; med vinst. Smederna från Eskilstuna besegrades i Hallstavik med 52-38 inför över 3 000 åskådare.

– Vi började där vi slutade förra säsongen. Det kändes nervöst eftersom det är ett nytt lag och vi haft press på oss. Det kändes bra för mig och jag kände mig snabb på banan, säger veteranen Andreas Jonsson som blev orolig när han vaknade och snön låg tät till SVT Sport.

– Nej, ska det bli inställt igen? hann Jonsson tänka.

Det mesta klaffade för Rospiggarna denna kyliga kväll efter att snön smält bort.

– Det såg bra ut. Debuterande Nicklas Porsings sju plus två var imponerande. Han hade aldrig kört på banan förrän i går men tog för sig. Han kan bli en av våra nyckelförare, säger lagledaren Mikael Teurnberg till C More.

Vinsten klar efter heat 13

Vinsten stod klar efter det 13:e heatet (av 15) som slutade 3-3, vilket gav ointagliga 46-32 inför 3 087 på plats på arenan som är känd som Parken.

Smedföraren Andrej Karpov vann före Rospiggsveteranen Andreas Jonsson och dennes klubbkamrat Timo Lahti.

Ukrainaren Karpov grinade illa efteråt och masserade ett ömt axelparti.

– Vi är inte där och räcker inte alls till men jag tror att vi får se en helt annan insats hemma nästa vecka, säger Smedernas lagledare Jerker Eriksson till SVT.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.